torstai 20. huhtikuuta 2017

UUTISET POLIISIN LIIKENNEVALVONNAN "KUOLEMASTA" OVAT LIIOITELTUJA. LIIKENNEVALVONTA EI OLE TYYSTIN TEHOTONTA!

20.4.2017

Foto: internet


Poliisin suorittama liikennevalvonta ei ole täysin "hampaatonta" ainakaan suuremmilla paikkakunnilla. Tasaisin väliajoin narahtaa kuskeja ratin takaa liikaa alkoholia tai huumausaineita veressään. Näin seuraavissakin tapauksissa:

"HELSINGIN poliisi nappasi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kiinni kaksi liikennesääntöjä rikkonutta kuskia, joiden molempien epäillään ajaneen amfetamiinin vaikutuksen alaisena.

Kello 1.16 yöllä poliisi huomasi Unioninkadulla seilaavasti kulkevan henkilöauton. Kadun päässä kuljettaja käänsi auton kieltomerkistä välittämättä vasemmalle ja ajoi yksisuuntaista Bernhardinkatua väärään suuntaan. Kadulla ei ollut tuolloin vastaantulevaa liikennettä.

Poliisi pysäytti 22-vuotiaan mieskuljettajan ja teki hänelle huumeiden pikatestin, jonka mukaan mies olisi käyttänyt metamfetamiinia ja amfetamiinia. Virolaisen ajokortin esittäneen kuljettajan ajo-oikeus oli mitätöity jo aiemmin Virossa.

Mies myönsi käyttäneensä amfetamiinia kaksi viikkoa sitten Virossa, mutta väitti ajaneensa sunnuntaina selvin päin. Poliisi otti miehen kiinni ja vei hänet verikokeeseen sekä kliiniseen päihdetutkimukseen.

MYÖHEMMIN yön aikana kello 3.50 poliisi pysäytti Sturenkadulla päin punaisia ajaneen henkilöauton kuljettajan. Mieskuljettajalle paikalla tehty huumetesti viittasi amfetamiinin käyttöön ja myös alkometri näytti positiivista, mutta poliisi ei saanut mitattua promillelukuja välittömästi. 
Autossa oli 38-vuotiaan kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa ... "

Lue koko uutinen HS 16.4.2017


Huumekuskien kohdalla on nykyään ehkä olemassa kehitys miedommista kovempiin huumausaineisiin päin. KRP:n tilastojen mukaan erityisesti metamfetamiinin ja kokaiinin vaikutuksen alaisena olevia kuljettajia on korjattu tieltä talteen aikaisempaa enemmän HS 3.4.2017

Kehitys maanteittemme turvallisuuden osalta on samalla huolestuttava. Tiedämme, että kannabis ja opiaatit heikentävät kuljettajan reaktiokykyä. Stimulantit taas houkuttelevat ottamaan turhia riskejä ja voivat aiheuttaa ns. rattiraivoa. Mitä enemmän suvaitaan ja suorastaan kannatetaan liberaalisuuden aatteen, pelon, mielistelyn, tai oman huumehakuisuuden vuoksi huumeita ja ns. viihdekäyttöä, tasan sitä runsaammin saamme vastaamme huumekuskeja liikenteessä. Varsinkin prätkällä liikuttaessa ei ole myöskään sama asia - kuka ajaa perässä! Ovatko takana tulevan silmät kuin syksyinen umpilampi vai kuin härkämullikalla?

Valveutukaa, arvoisat  kanssamotoristit, vaatimaan teillemme lisäturvallisuutta liikennevalvonnan tehostamisen kautta ja pitäkää viisaiden tavoin itse selvä hajurako myös kannabikseen.

Moottoripyöräily -  parasta huumetta ...Kovakin baikkeri on vain tipupaisti kiitävän auton edessä


D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.