torstai 4. elokuuta 2016

KESÄN NON STOP "NESTERALLI"


Kesän kuin kesän vakioteema on ollut alkoholin, lääkkeiden ja huumausaineiden liittyminen ratin ja kuljettajan penkin väliseen "elämään", niin myös kuluvana vuotena. Ja tahti vain kamojen osalta kiihtyy. Nyt jo kirjataan, että "huomattava määrä" ajelee lääkkeistä tai huumausaineista huumaantuneena.

Ollaan tarkkoina liikenteessä, ja erityisesti moottoripyörällä liikuttaessa, sillä koskaan ei tiedä jos vaikka ohitustilateessa tai risteyksessä eteen kääntyy kuski "silmät lerpallaan". 
Poliisin mukaan rattijuopumus on edelleen suomalaisen liikenteen ongelma etenkin kesällä. Arkistokuva.

Poliisin jättiratsia paljasti 175 rattijuoppoa – huomattava määrä huumeissa ja lääkkeissä

RATSIA 
Joka kolmannen rattijuopumuksen syynä on muu aine kuin alkoholi.
Poliisi löysi koko viime viikon kestäneessä valtakunnallisessa tehovalvonnassa 175 rattijuoppoa. Poliisihallituksen mukaan valvonnassa tarkastettiin lähes 64 000 kuljettajan ajokunto päihteiden varalta.

Testatuista kuljettajista 175:n epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen tai törkeään rattijuopumukseen. Heistä 26:n epäillään olleen muun huumaavan aineen kuin alkoholin vaikutuksen alaisena.

Poliisihallituksen mukaan nykyään noin joka kolmannessa rattijuopumuksessa kyse on muusta päihdyttävästä aineesta kuin alkoholista.

Poliisihallituksen poliisitarkastajan Kari Onnisen mukaan heinäkuun lopun valvontajakso vahvisti käsitystä, että rattijuopumus on edelleen suomalaisen liikenteen ongelma etenkin kesällä.
Lue koko artikkeli:Kun otin, miksen antanut

pois virta-avaimia?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.