tiistai 5. heinäkuuta 2016

PRIDEKRAPULA - ONKO MODERNI HUUMETYÖ ERITYISESTI OSA YLEISTÄ PUOLUE- JA JÄRJESTÖPOLITIIKKAA?Poikkean tämän yhden kerran linjasta, ettei Black Sheeps FIN kirjoita tällä areenalla mistään muusta kuin liikenteestä ja huumeista. Olen nimittäin tarpeeksi hämmentynyt poiketakseni juoksustani.

"Ehyt"  homoparaatimyönteisyyden aloitti ja "Elämä On Parasta Huumetta" mainosti facebookissaan lähtevänsä  mukaan omana osastonaan. Itselleni on epäselvää miten huume- tai päihdetyö liittyy kysymykseen sukupuolisesta suuntauksesta. On ikävää, että sukupuolisuus synnyttää tavalla tai toisella haittoja, ja vielä valitettavampaa on, jos ihminen kokee tulevansa halvennetuksi identiteettinsä takia. Hienotunteisuus on usein hyve. Kukaan ei kumminkaan varmasti rupea juomaan tai käyttämään huumeita vain siksi, että hänellä on sukupuoli-identiteetin ongelma. Monet nimittäin käyttävät päihteitä runsaasti huolimatta siitä onko sex-ongelmia vai ei, onko hetero, bi-tyyppi vai gay. Addiktiot syntyvät monen herätteen seurauksena ja yleensä vielä aika pitkällä aikavälillä ja toistoihin liittyen. Sitäpaitsi yhdistyksen leimaaminen jonkinlaiseksi osaksi gay-maailmaa merkitsee samalla poliittista kannantottoa. Politiikka tunnetusti erottelee ihmisiä, auttajia ja myös huumeiden käyttäjiä toisistaan.

Törmäsin toisaalla jo aiemmin päihdepuolen ihmisten viestittelyyn, jossa haastettiin vastustamaan ns. vihapuheita jakamalla määrättyä materiaalia maahanmuuttoasiaan ja maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien kantoihin liittyen. Tämäkin on politiikkaa. Mitä kunnon tekemistä sellaisella haastepuheella on huume- ja alkoholityössä?

Toisaalta keskusteltuani tuttujeni kanssa ja seurattuani somea olen päätynyt johtopäätökseen, että yhä harvempi järjestö, taho ja säällinen (maineestaan tarkka) yksityishenkilö haluaa julkisesti vastustaa huumausaineita. Onhan tämä jo aika paradoksaalinen ilmiö. Tärkeämpää näyttää olevan kerätä porukkaa erilaisiin poliittisiin leireihin aivan kuin "sotimaan" esim. homojen ja ulkomaalaisten puolesta kuin käydä huumeisiin käsiksi tyyliin "härkää sarvista kiinni".

Mietin mihin tällainen ylipolitisoitunut huume- ja päihdetyö johtaa. Pääasiat jäävät helposti sivuseikoiksi ja (aineisiin nähden) sivuseikoista nostetaan pääsasioita. Ja jos homo- ja ulkomaalaisasiassa näyttää olevan tuiki tärkeätä seurata Suomen sisäpoliittisia yleisiä linjauksia, niin varmaankin jatkossa näemme entistä enemmän poliittista toimintaa kuin kunnon huume- ja päihdetyötä. Tällä "foorumilla" on jo käsitelty eräiden poliitikkojen ja poliittisten liikkeiden suhtautumista huumeisiin. Siksi minun ei ole tarpeen aiheesta pidemmälle jatkaa. Raavaiden miesten ja rehtien naisten aika alkaa olla jo ohitse, ja kenttä jää tätä menoa yhä enemmän  "politiikan pikkuneideille".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.