keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Vasemmistonuorten naiivi kannabispolitiikkaKuva: Internet
Vasemmistonuoret:


"Kannabiksen kohdalla esitetään dekriminalisointia eli käytön ja hallussapidon poistamista rikoslaista kokonaan. Aloitetta perustellaan sillä, että päihteiden käytön rangaistavuuden poistaminen siirtäisi käyttäjät kriminaalipolitiikasta sosiaali- ja terveyspolitiikan piiriin. Vasemmistonuoret on tehnyt puoluekokoukselle neljä aloitetta sekä allekirjoittanut kymmenen aloitetta, jotka on valmisteltu puolueen järjestölliseen uudistamiseen tähtäävässä Vamos-verkostossa."

Kansan Uutiset/KOTIMAA 8.6.2016 14.31


-------

Kannabis on laiton huumausaine. Pyrkimys käytön ja hallussapidon rangaistavuuden kumoamiseen tarkoittaa sitä, että "märkäkorvavasemmisto" haluaisi samalla muuttaa yhteiskunnan virallisen asenteen kannabista ja todennäköisesti tulevaisuudessa myös muita huumausaineita kohtaan. "Vasemmistomurkut" linjaavat huumepolitiikkaansa ideologisista syistä. Heidän aatemaailmassaan yksilön vapaus on niin suuri tekijä, ettei yhteiskunta saa asettaa mitään rajoituksia omalle valinnanvapaudelle, ellei ole aivan välttämätön pakko. Tässäkin suhteessa säilytetään oikeus vastustaa rinta kaarella yhteiskuntaa ja sitä kutsutaan "kansalaistottelemattomuudeksi".

Vasemmistonuoret unohtavat, että tapahtuu paljon muitakin rikoksia, joissa sosiaali- ja terveyspolitiikka voisivat rikollista paremmin auttaa kuin poliisi, vanginvartija ja rikosseuraamusvirkamies. Näihin kuuluvat  mm. omaisuus- ja seksuaalirikokset. Pitäisikö esim. raiskauksen kriminalisointi poistaa rikoslaista, koska monet pitävät raiskaria vain henkisesti sairaana kaverina, jota vainoaa ajatus alistaa naista teollaan?

On hyvä, että poliisi on mukana huumepolitiikassa. Huumeiden suhteen varhainen puuttuminen on A ja O. Tiedämme, että nuorella on pitkä tie kuljettavanaan sosiaalityön autettavaksi, jos suurin motiivi liittyy johonkin vapaaehtoiseen sopimukseen, ja jopa joskus vielä salaa vanhemmilta (esim. kouluterveystyö). Poliisi puuttuu nuorten huumeiden käyttöön ja yleensä huumeiluun saman tien, kadulla tai kodeissa. Kannabiksen käytöstä lankeaa tavallisesti sakkolappu. Se on nuorelle itselleen ja hänen vanhemmilleen selvä ja nopea "näpäytys" siitä, että liikutaan aivan väärillä poluilla. Nyt kumminkin nämä monet vasemmistolaiset ja muut liberaalit ihmiset eivät ollenkaan hyväksy sitä, että kannabiksen käyttöä uskalletaan väittää "vääräksi poluksi". He kun eivät seuraa tarkasti kannabiksen käyttöön liittyviä tutkimustuloksia (kuin korkeintaan kannabiksen ystävien foorumeilta). Ja he kun eivät osaa tai halua ottaa huomioon monien perheiden ikäviä kokemuksia nuorten ruvettua veljeilemään kannabiksen kanssa. Antaa yksilön vain päättää kaikessa ruumiistaan ja aivoistaan, heidän päässään lakkaamatta pyörii.

Kannabiksen käytöstä tullut merkintä säilyy poliisin rekisterissä korkeintaan kolme vuotta! Sinä aikana merkinnästä tietävät toiset poliisit, jotka voivat näin seurata merkinnän saaneen henkilön tulevia edesottamuksia eli uusiiko henkilö tekojaan ja onko uusimisen suunta kovempaan käyttöön tai jo koviin huumeisiin johtavaa rikoksentekoa. Poliisin merkinnästä ei anneta tietoja ulkopuolisille tahoille, mutta alaikäisen kohdalla on toki luonnollista olla yhteydessä lapsen tai nuoren kotiin ja sosiaaliviranomaisiin.

Kannabiksen - kuten monien muidenkin huumeiden - suhteen voidaan tehdä varsinaisia, tuomioistuimessa käsiteltäviä huumausainerikoksia, kuten laajamittainen kotikasvatus, myynti tai salakuljetus. Jos nuori valitsee tämän tien, hänen on kyllä turha heittäytyä myöhemmin kuin "uhriksi" jos mieli tekee ammattiin, johon vaaditaan puhdasta rikoskeristeriä. Ihmisellä ei ole rajattomasti vapauksia ja  oikeuksia. Pyrkimys siihen suuntaan merkitsee halua ja tahtoa anarkismiin, ja toden totta, vasemmistonuorisossa onkin ollut viime vuosina havaittavissa anarkismin tukemista. 

Vasemmistoanarkia ei ole järjestäytyneen Suomen tie huumeidenkaan kohdalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.