keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Voi savuavat rauhanpiiput!Lars Levil Laestadius (Wikipedia). Tunnettu Lapin raittiusmies olisi varmasti harmistunut oman nimensä omineen uskonnollisen yhteisön eräistö edesottamuksista mukaan lukien "viherpeukkusuuden". Mikä lestadiolaisliikettä oikein vaivaa? Monet äijät käyttävät tyttöjä ja poikia seksuaalisesti hyväkseen ja jälkikasvu rupeaa taas käyttämään hyväkseen kannabista?


Konstaapeli Kaj Nymanin mukaan huumeet tulevat käyttömielessä esille kaikissa piireissä, myös kirkollisissa, ja etenkin nyt lestadiolaisnuorten porukoissa. Yhtenä syynä voi olla vanhoillisen lestadiolaisliikkeen "tietämättömyys" kannabiksesta.

Kurt Hellstrand (LFF)pohdiskelee myös voisiko näiden nuorten kristillinen identiteetti kärsiä liikettä ravistelleista ikävistä tapahtumista (luetaan: seksiskandaalit). Hellstrandin mukaan selkeä kristillinen identiteetti on hyvä suoja huumeita vastaan. Toisaalta yhteiskunnassa vaikuttava liberaali suuntautuminen huumeisiin ja kannabikseen voi hyvinkin laskea kannabiksen käytön aloituskynnystä lestadiolaisnuortenkin parissa. Myös suvaitsevainen suhtautuminen tupakointiin laskee Kurtin mukaan käyttökynnystä.

Lähde:

Kyrkpressen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.