keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Operaatio Dieselin "polttamaa": Suomen suurin amfetamiinitakavarikko Nokialla


Foto: Wikipedia


KRP:n johtamassa operaatiossa Diesel pidätettiin  huumeiden salakuljetukseen osallistuneita henkilöitä heti huumeiden siirron tapahduttua Nokian maastoon lähellä kaupungin paloasemaa. "Käry" kävi 11.5.2015. Poliisin kouriin jäi 54 kiloa ns. vahvaa amfetamiinia. Aine oli  puolet vahvempaa kuin amfetamiini yleensä. Salakuljetun määrän on arvioitu riittävän jopa 540 000 käyttöannokseen. Huumerikosvyyhtiin on kytkeytynyt toimijoita monesta eri maasta. Poliisin epäilykset ovat suuntautuneet tässä vaiheessa 13 henkilöön. Viisi on vangittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa ja neljä Hollannissa. Epäiltyjen joukossa on alankomaalaisia, algerialaisia, venäläisiä ja latvialaisia. Suomen kansalaisia ei kerrota kuuluvan mukaan. Osa ko. henkilöistä on kumminkin asunut Suomessa. Epäillyt ovat iältään 30-40-vuotiaista. Joukossa on yksi nainen.

"Sisä-Suomen poliisilaitoksen huumausainerikostutkinnan tutkinnanjohtaja Jari Luoto sanoo, että näin ison lastin tuleminen Pirkanmaalle on huono merkki.
- Kyllä siitä voidaan vetää johtopäätöksiä. Huumausaineita viedään sinne, missä niillä on kysyntää, Luoto sanoo.
Luodon arvion mukaan amfetamiinin päätyminen markkinoille olisi todennäköisesti näkynyt merkittävänä omaisuusrikosten ja väkivaltarikosten määrän lisääntymisenä.
Rädyn mukaan poliisin tiedustelutieto ja esitutkinnassa saatu tieto viittaavat siihen, että huumeet oli tarkoitus myydä Pirkanmaalla. On kuitenkin mahdollista, että osa niistä olisi mennyt myyntiin myös muille alueille."


Lähde:Aamulehti 


ps Valokuvan henkilöt eivät liity poliisin operaatioon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.