maanantai 7. syyskuuta 2015

Kansan enemmistö ei diggaa pilven vapauttamista

Pääkirjoituksessaan "Kannabiksen kokeilijoita tulee joka vuosi lisää" Helsingin Sanomat ottaa esille SAVON SANOMIEN kirjoituksen, kuinka käsitykset kannabiksen riskeistä Suomessa ovat jatkaneet lientymistään ainakin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan.

"Viime vuonna kyselyyn vastanneista noin puolet oli sitä mieltä, että vaikka kannabista kokeilisi kerran tai pari, siihen sisältyy vain pieni riski. Suomalaisista myös aikaisempaa useammat tekevät eron kannabiksen ja muiden huumeiden välille."

"Monelta on mennyt ohi viime vuonna valmistunut tutkimuskatsaus, jonka mukaan kannabiksen käyttö altistaa ahdistuneisuudelle ja masennukselle ja on erityisen haitallista nuorille."

"Kannabismyönteisyyden kasvua selittää tietysti se, että kyselyyn vastanneista noin joka viides ilmoitti kokeilleensa kannabista ainakin kerran elämässään. Nuorista aikuisista peräti 38 prosenttia oli kokeillut kannabista. Tutkimuksen mukaan uusia kokeilijoita tulee vuoden aikana noin 40 000."

"Kaiken kannabismyönteisyyden lisääntymisen keskellä onkin yllättävää, että kyselyyn vastanneista 73 prosenttia suhtautui kriittisesti huumeiden kohtuukäytön mahdollisuuteen. Yhtä moni vastustaa kannabiksen laillistamista."

"Kansan enemmistöllä vaikuttaa siis olevan melko lailla tolkku käsitys huumeista ja niiden vaarallisuudesta."Pääkirjoitus 7.9.2015

"Kaiken kannabismyönteisyyden lisääntymisen keskellä onkin yllättävää, että kyselyyn vastanneista 73 prosenttia suhtautui kriittisesti huumeiden kohtuukäytön mahdollisuuteen. Yhtä moni vastustaa kannabiksen laillistamista."


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OH HOH

Kannabiksen laillistamisen takana voi siis seistä yllättävän vähäinen osa suomalaisista päinvastoin kuin monet median edustajat ja ahkerat, kannabista sympatiseeraavat mielipidekirjoitusnikkarit esittävät.

Näköjään itseasiassa hyvin moni on realistisella tavalla selvillä Suomen huumetilanteesta, päihdevetoisuudesta ja kannabiksen omasta, hienovaraisesta "koukuttavuudesta". Kansa ei ilmeisesti halua lisäongelmia vain sen takia, että kannabikseen keskittyvällä nuorten miesten joukolla olisi kivempaa ja helpompaa hankkia pilvensä.

"Ei savuja ilman tulta" ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.