torstai 2. huhtikuuta 2015

Kannabista vähätellään mediassa, nuoret ottavat opikseen
Imatralla hyvin monessa asunnosta kasvatetaan kannabista - näkyy myös koulumaailmassa

Imatra Huumevalistukseen tarvitaan järeämpiä konsteja.

"Imatralla tarvitaan nyt entistä järeämpiä konsteja nuorten huumevalistukseen. Koulupoliisinakin toimiva vanhempi konstaapeli Timo Härkönen tiivistää tilanteen karulla tavalla.

 Ensimmäistä kertaa yli 10-vuotisella urallani ollaan tilanteessa, että huumausaineet ovat tulleet teidän ikäisten keskuuteen sellaisella voimalla, että virkavallalla, koulun henkilökunnalla ja vanhemmilla on herännyt huoli siitä, tuleeko teistä yhteiskuntakelpoisia ihmisiä, Härkönen lausui kannabisvalistustilaisuuteen osallistuneille lukion ykkösluokkalaisille keskiviikkona.

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen NUPPI-työryhmä, koulut, rehtori, poliisi ja lukion oppilaskunnan edustajat järjestivät nuorille tilaisuuden, jonka tarkoitus oli laittaa nuoret miettimään kannabiksen käyttöä."

"Kannabiksen käyttö näkyy testeissä kauan. Ammattiopistossa työsalitunneille tai työharjoitteluun ei ole asiaa, jos ei pysty antamaan kolmea puhdasta seulaa peräkkäin.

– Miten on ajauduttu siihen tilanteeseen, että koulussa on testattava, kykeneekö opiskelija salissa tehtäviin hommiin, Härkönen ihmettelee. Kannabiksesta kärynneen kohdalla myös armeijan käyminen vaikeutuu.
– Ei sinne oteta aseiden kanssa heilumaan kavereita, joilla on huumetausta.


Lappeenrannan Uutiset
 21.2.2015 - 15.00

Linkki koko uutiseen
Kannabiksen kerrotaan suorastaan "lävähtäneen" Imatran seudulle kolmisen vuotta sitten. Kannabiksen kotikasvatus on myös kovasti lisääntynyt alueella. Vanhempi kostaapeli Timo Härkönen on hyvin huolissaan huumausaineiden leviämisestä koulumaailmaan. Tilaisuutta kommentoineiden nuorten mukaan oli hyvä, että kannabiksesta annettiin realistinen kuva eli ainetta ei kaunisteltu mutta "kerrottiin myös hyvistä puolista, esimerkiksi lääkkeenä."

Nuorten maailma on ottanut hyvin vastaan mm. taannoisen Ylen kannabisillan huumeliberaalin annin, josta vastasivat kannabikseen myötämielisen tuntuisesti suhtautuneet toimittajat ja monet nuorisopoliitikot. Nuorten maailmassa kannabis ei todellakaan ole enää  peikko jos on ollut sitä ennenkään. Sen sijaan kannabiskritiikki tuntuu uppoavan hyvin huonosti päihdevetoiseen nuorisokulttuuriin. Imatran tapauksessa voidaan esimerkiksi ihmetellä, että niinkö todella on, että kannabiksella on runsaastikin hyviä puolia, ja niistä vain osa koskee lääkekäyttöä. Itseasiassa edes kannabiksen lääkekäyttö ei suinkaan ole ongelmatonta. 

Tutustu aiheeseen lisää mm. seuraavien lienkkien avulla:


Lapsille ja varhaisnuorille suunnattu musiikillinen medialinkki

Nuorille ja koulumaailmaan suunnattu vastaava medialinkki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.