keskiviikko 25. helmikuuta 2015

KANNABIS KERÄÄ KAALIT KERÄLLEAamulehti julkaisi taannoin terveelle järjelle tervetulleen huumeuutisen "Kannabiksen käyttö on vienyt joitakin nuoria mielisairaalaan". (AL 19.9.2012)

Jutusssa Anu Leena Koskinen tuo tutkimuksiin ja päteviin asiantuntijoihin viitaten esille sen minkä monet jo ammatin tai pilveä käyttävien sukulaisten/tuttavien kautta tietävät: Kannabiksen käyttö lisää riskiä sairastua psykoosiin. Riski on suuri erityisesti nuorten ja paljon käyttävien kohdalla. Näihin kannabiskriittisiin asiantuntijoihin lukeutuvat Hyksin nuorisopsykiatrian vs. klinikkaryhmän vetäjä Klaus Ranta, Taysin nuorisopsykiatrian johtaja Riitta-Kerttu Kaltiala-Heino, Satakunnan sairaanhoitopiirin nuorisopsykiatrian ylilääkäri Kirsi-Maria Haapasalo-Pesu, Tampereen yliopiston dosentti Sari Fröjd ja nuorisopsykiatrian professori Mauri Marttunen.


Miksi kannabista, ts. savuja, edelleen näin vastustetaan? Ei savua ilman tulta! Niin vain on, että erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten "kaali" murenee usein tämän vihreän kasvin käytön seurauksena. Mitä  syytä olisi asiantuntijoilla ja hoitohenkilökunnalla muuten väittää "pyhän yrtin" vaalijoita vastaan? 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.