keskiviikko 25. helmikuuta 2015

HUUMEASE. Terroristien keino nujertaan jenkit omaan maahansa?


Bin Ladenin poika, Omar, kertoo lapsuus- ja nuoruusmuistelmissaan erään uskonnollisen johtajan, mullahin, suhtautumisesta huumeisiin ja nimenomaisesti Yhdysvaltoihin suuntautuvaan huumekauppaan. Afganistanissa unikosta valmistetaan oopiumia, joka jalostetaan myöhemmin heroiiniksi. Mullah itse useimpien muslimien tapaan ei käyttänyt eikä suosinut huumeita ja huumekauppaa. Yhdysvaltojen suhteen tehtiin poikkeus.


Omar:

”Taliban-johtaja (N.N.) on julistanut asiasta fatwan. Hän sanoo, että afgaanien tulisi viljellä ja myydä unikkoa, mutta vain, jos se myydään Yhdysvaltoihin. Mullah haluaa lähettää Yhdysvaltoihin mahdollisimman paljon kovia huumeita, jotta Amerikan raha virtaisi Afganistaniin samalla kun Amerikan nuoriso turmeltuu ja tulee riippuvaiseksi heroiinista.”

(Sasson 2011, 254)

En näe syytä mainita tämän mullahin nimeä tai yrittää yhdistää islamia huumekauppaan. Se ei olisi oikein muuta, asioista toisin ajattelevaa islamia kohtaan.  Kirjan merkintä kiinnostaa minua erityisesti vain yhdestä syystä: Jos huumeet eivät olisi todella vaarallisia aineita, älykkäät johtajat eivät käyttäisi niitä hyväksi vihollismaaksi katsomaansa valtiota vastaan.

Meillä Euroopassa ei olla totuttu sellaisiin totaalisiin ilmauksiin kuten ”Amerikan nuoriso turmeltuu.” Ajattelemme eurooppalaisittain, että huumeet kuuluvat melkein osana kaikenlaisten muiden kokeilujen aikaan, ja monet ”cityliberaalit” haluavat korostaa jokaisen oikeutta huumeisiin osana ääriliberaalia ja asiaan nähden epärealistista ajattelutapaansa. Turmeltumisen käsitteeseen liitetään meillä herkästi sellaisia muita merkitysyhteyksiä kuin esimerkiksi ”moralisointi”, ”konservatismi”, ja ”synti”. Tosiasiassa huumeet käytännössä invalidisoivat tai tappavat jatkuvasti massoittain nuoria mutta erityisesti huumeita jo pidemmän aikaa käyttäneitä aikuisia niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa ja jopa ”lintukodossamme” Suomessa.

Huumeet ovat vaarallisia, niin vaarallisia, että niitä voidaan käyttää tarvittaessa jopa massatuhoaseina kansoja vastaan.
Lähteitä:


bin Laden, Najwa – bin Laden, Omar – Sasson, Jean 2011, ”Perheenisä Osama bin Laden” (Growing up Bin Laden, 2009), käänt. Saarainen, Jere ja Arvassalo, Juuso, Hämeenlinna: Minerva Kustannus Oy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.